Kylmän päivän jälkeen tulisuutta kehiin. |
Olen rämpinyt koko päivän märässä metsässä ohjaamassa opiskelijalaumoja, joten pieni mielikuvituksettomuus sallittakoon lautasella. Hieman tulinen ja lohduttava mössö on juuri sitä mitä tarvitsen, kun sateen kastelemat vaatteet vielä palelluttavat ylläni.
Ohje löytyy tästä osoitteesta. Tässä siis linssipataa Dal Makhni
Ruuan pohja |
Ja täyte |
Ainekset
- 150 g punaisia tai mustia linssejä
- vettä
- suolaa
- 3 rkl voita (tai ghee:tä)
- 2 valkosipulin kynttä
- 0,5 tl kurkumaa
- 2 hienonnettua chiliä tai 2-3 tl chilijauhetta
- 1 sipuli
- 400g paseerattua tomaattia
- 1,5 tl hienonnettuja fenkolin siemeniä
- 1,5 tl chilijauhetta
- 0,5 tl inkiväärijauhetta tai 0,5 rkl inkivääriraastetta
- 1 tl hienonnettuja kuminan siemeniä
- 1 tl kanelia
- 1 tl currya
- 1 dl vettä
- 100 g voita
- 50 ml kermaa (käytin 2 rkl ranskankermaa)
- 0,5 tl chilijauhe
- suolaa
- pippuria
Ainekset on jaoteltu osiin siksi, että ne tulevat ruokaan eri aikoihin.
Kypsennä ensin linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä kypsät linssit sivuun odottamaan.
Laita kuumalle pannulle voi, kurkuma, sipuli ja tuore chili ja sekoita.
Lisää pannulle valkosipuli, kumina, kaneli, inkivääri, chilijauhe, fenkoli ja sekoittele ainekset keskenään.
Anna sipulin pehmetä.
Lisää curry ja paseerattu tomaatti pannulle.
Lisää vesi ja linssit ja sekoita.
Anna kiehahtaa, jonka jälkeen laske lämpötilaa. Lisää chilijauhe, voi ja kerma. Anna porista hiljaisella lämmöllä ainakin 30 min.
Tarjoile.
Lisänä maustamatonta jukurttia |
Tämä resepti on kulkenut mukanani jo ainakin kolme vuotta. En tiedä luetko näiden vanhojen tekstien kommentteja, mutta kiitos. Tämä on ihanaa. :)
VastaaPoista