Heti ensimmäisenä haluan varoittaa, että tämä on hankala resepti. Astioita kuluu hurja määrä (en tekisi tätä ruokaa, ellen omistaisi tiskikonetta) ja vaiheita on enemmän kuin sata. Tätä ruokaa ei kannata aloittaa, kun on jo hirmuinen nälkä, sillä aikaa menee helposti pari tuntia. Mutta jos koko rulianssin jaksaa käydä läpi (ja jopa nauttii siitä!), on tuloksena mahtava intilaisherkku, joka maistuu juurikin samalta, ellei paremmalta, kuin mihin on ravintoloissa tottunut.
Reseptin poimin taas gojeesta: http://www.indiansimmer.com/2011/03/chicken-tikka-masala-and-cumin-scented.html, jota hieman muuntelin. Tikka masala koostuu jukurttikastikkeessa marinoidusta kanasta (tikka) ja tomaattisesta kastikkeesta (masala), jotka yhdistetään ruoanlaiton loppuvaiheessa. Lisukkeeksi teimme reseptin mukaan kuminansiemenriisiä ja nopean jukurttikastikkeen.
Tuoreet raaka-aineet |
Tikka-kanaa
Maustamattomia kanapaloja (itse käytin broilerin rintaleikkeitä 900 g, joista poistin luut ja pilkoin sopiviksi suupaloiksi)
marinadi:
- 1 tl cayannepippuria
- 1 tl inkivääritahnaa/raastetta/pyrettä
- 1 tl valkosipulitahnaa/raastetta/pyrettä
- 1,5 tl korianterijauhetta
- 1 tl garam masala
- 2 dl maustamatonta jukurttia
- 1,5 tl puristettua sitruunamehua
- suolaa
Nami-mössöä |
Kanojen marinoiduttua paista ne nopeasti kuumalla pannulla ja laita ne 200-asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi kypsymään. Yritä saada mukaan mahdollisimman paljon marinadia.
Kanojen ollessa uunissa on hyvä aloittaa tomaattikastikkeen teko.
Masala
- 400 g paseerattua tomaattia
- 1 pieni sipuli
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl valkosipulitahnaa/raastetta/pyrettä
- 1 rkl inkivääritahnaa/raastetta/pyrettä
- 1 rkl korianterijauhetta
- 1,5 tl mustapippurijauhetta
- 1 tl garam masala
- 1 tl fenkolinsiemenjauhetta
- 2 dl kermaa (tässä käytin ranskankermaa, sillä en ymmärtänyt mitä tarkoittaa 'heavy cream' ohjeessa)
- 1,5 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- tuoretta korianteria
Ensin mausteet pannulle |
Sitten tomaatti |
Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja tomaattipyre ja sekoita kaikki hyvin sekaisin. Anna keitoksen kiehua hiljaa n. 15 minuuttia, niin että siitä haihtuu liika vesi.
Kaikki maut talteen |
Anna keitoksen kiehua hiljaa 5 - 7 minuuttia. Laita levy pois päältä, lisää ruokaan tuoretta korianteria ja peitä kannella. Anna tikka masalan hautua kannen alla vähintään 10 minuuttia.
Kaunis kokonaisuus |
Kuminansiemenriisi
- voita tai öljyä
- laakerinlehti
- 1 - 2 tl kuminansiemeniä
- suolaa
- basmatiriisiä (haluttu määrä)
- vettä
Uiskentelevat kuminat |
Huuhtele riisi lävikössä. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen laakerinlehti ja kuminansiemenet, sekoittele. Lisää pannulle riisi ja suola, sekoittele. Lisää vettä n. 1 dl enemmän kuin riisiä ja anna kiehua kannen alla, kunnes vesi on haihtunut. Laita levy pois päältä, mutta anna riisin hautua levyllä kannen alla tarjoiluun asti.
Haudutettua riisiä |
Jukurttikastike
- 3 dl maustamatonta jukurttia
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- tuoretta korianteria
Sekoita kaikki aineet keskenään, anna maustua hetken ennen tarjoilua.
Kohta syödään |
Maut voi melkein nähdä! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti