lauantai 24. marraskuuta 2012

guacamole

valmis mössö

Tex Mex -ruoka ei ole mitään ilman guacamolea, se tasoittaa hyvin meksikolaisen ruuan tulisuutta. Virhe, jota tuskin tekee kahta kertaa, on ostaa kaupan valmista guacamolea, jossa avokadoa on ehkä 3 % ja loput lisäaineita. Teemme siis tämän soossin itse.

Tähän en ole katsonut mistään valmista reseptiä, olen vain omassa päässäni kuvitellut, mitä guacamoleen kuuluisi ehkä laittaa.

Guacamole porukalle

  • 2 kypsää avokadoa (puristaessa antaa periksi, muttei liikaa)
  • 3 - 6 jalapenoviipaletta hienonnettuna
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • tomaatti pieniksi pilkottuna (voi poistaa siemenet)
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl suolaa
Kaikki aineet sekaisin joko haarukalla survoen tai tehosekoittimessa. Anna vetäytyä hetken jääkaapissa, että maut tasaantuvat. Nauti vaikka tortillojen täytteenä tai minkä tahansa ruuan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti