keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Munakoisolasagne

Parasta syömääni lasagnea!

En ole koskaan tykännyt munakoisosta! Se on ollut mielestäni kitkerää ja sen koostumus on ollut vähintäänkin luotaantyöntävä; kuin purkkaa söisi. Olenkin ihmetellyt, kun monet ovat hehkuttaneet sen olevan kasvisten parhaimmistoa.

Kunnes (hyvissä tarinoissa on aina "kunnes") suostuin ottamaan ystäväni kanssa puoliksi munakoisoannoksen kiinalaisessa ravintolassa hänen sitä kehuttuaan. Ja se oli taivaallista! Ihana öljyinen ja muussaantunut rakenne oli imenyt kaikki maut itseensä! Ystäväni avustuksella ymmärsin, että olen aina saanut/syönyt munakoisoni raakana! 

Tämäkö muka hyvää?
Koska olin nyt käännytetty, päätin kokeilla kotioloissakin josko munakoiso voisi voittaa minut puolelleen toistamiseen. Löysin mahtavanoloisen reseptin, jota tietenkin muokkasin mielin määrin. Tämän reseptin salaisuus on uunissaoloaika, öljy ja valkosipuli: niitä kaikkia tulee olla paljon.

Munakoisot laitetaan suolan avulla itkemään.
Laiskan valinta.
Öljyä, valkosipulia, öljyä ja taas valkosipulia.
Kerroksittain munakoisoa, öljyä, valkosipulia,
korianteria, mozzarellaa  ja tomaattikastiketta.
Loppuajaksi vielä valtavasti juustoa pintaan paistumaan!

Munakoisolasagne

  • 2 munakoisoa
  • valmis purkki tomaattipastakastiketta
  • 2 mozzarellapalloa
  • paljon paljon valkosipulimurskaa
  • paljon paljon oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria (ei pakollinen)
  • suolaa 

Leikkaa munakoisot viipaleiksi, asettele leivinpaperin päälle ja ripottele pintaan suolaa. Anna itkettyä n. 15 min ja kuivaa munakoisot talouspaperilla. Peitä uunivuoan pohja tomaattikastikkeella ja lado munakoisoja sen päälle kerrokseksi. 

Lorauta jokaisen munakoisopalan päälle reilusti öljyä ja levitä jokaiselle palalle myös reilusti valkosipulimurskaa. (Voit ripotella paloille myös hieman suolaa.) Laita paloille tuoretta korianteria ja mozzarellaviipaleita (ja tähän päälle taas tomaattikastiketta). 

Tee samanlaisia kerroksia niin monta kuin vuokaan mahtuu tai niin monta kuin munakoisoa riittää. Peitä kerrokset vielä reilulla määrällä juustoraastetta/mozzarellaa.

Peitä vuoka foliolla ja paista lasagnea 175-asteessa tunnin verran. Ota folio pois vuoan päältä ja paista vielä 15 min ilman foliota, juusto paistuu ihanan ruskeaksi pinnalta. Ota lasagne uunista ja anna sen seistä vielä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. HAHAA! kävin eilen taas syömässä SIELLÄ ja munakoisoa syödessäni aloin ajatella teikää ja teikän blogia ja oijoijoi aion niiiiin kokeilla tätä ASAP t. nimim. munakoisokoukussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkä käynyt! Minä mukaan seuraavalla kerralla. Suakin on ajateltu, mm. unessa <3

      Poista
  2. Tämä pääsi testattavien ohjeiden listalle! Munakoisoon hullaantunut kokki täälläkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Superia! Ja kiitos kommentista. Voisi vaikka taas päivittää blogia, kun täällä on näin paljon liikennettä ^_^

      Poista
  3. Hei pakko vielä kommentoida että tästä tuli ihan törkeän hyvää. <3 Sovelsin vähän ohjetta ja korvasin pastakastikkeen yrttitomaattimurskalla, paahdetulla chilillä ja valkosipulilla sekä mausteilla. Sopi munakoison kanssa aivan loistavasti. :)

    Olis kyllä kiva jos päivittäisit, tulin taas hakemaan jotain inspistä kun teen ensi viikon ruokalistaa. :D

    VastaaPoista
  4. Aikomuksenani ollut kokeilla munakoisolasagnea, ja täältä löytynyt ohje vaikuttaa parhaimmalta eteen tulleista; ei maitoa ja tomaattikastiikkeen saa ostaa valmiina - kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista