lauantai 24. marraskuuta 2012

Pesto

Jumalten ruokaa.

Ystäväni taannoin ollessa kylässä, päätimme itse tehdä pestoa lisukkeeksi. Tiesin sen varmasti olevan parempaa, kuin kaupasta ostetut, mutta en ollut varautunut siihen tajunnanräjäyttävään makuelämykseen. Olisin voinut syödä koko peston pelkiltään suoraan kulhosta! 

Käytimme pestoon perinteisten (lue: kalliiden) pinjansiementen sijasta kuorittuja manteleita, joihin sauvasekoittimeni ei tehnyt tuhoa. Purutuntumaa jäi hurjasti, vielä kun basilikan varretkin tuppasivat jäämään ehjiksi. Suosittelen siis tekemään tämän tehosekoittimessa, jos sellainen vain on, mutta sauvasekoittimellakin saa oikein hyvänmakuista mössöä, joskin melko kokkareista.  

Pesto

Varoitus!  Kun tätä kerran tekee, ei Pirkka-pesto maistu enää miltään. 

  • kaksi ruukullista tuoretta basilikaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • kourallinen kuorittuja manteleita (tai pinjansiemeniä)
  • reilusti parmesan-juustoa paloina tai raasteena
  • ripaus suolaa
  • oliiviöljyä
Hienonna kaikki aineet, paitsi oliiviöljy, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada oliiviöljyä ohuena norona peston sekaan koko ajan (esim. sauvasekoittimella) sekoittaen, kunnes saat halutun juoksevahkon koostumuksen. Tarjoile lisukkeena. Tämä on parempaa seuraavana päivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti