keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kiinalainen possu

Värikästä
Blogin kirjoittaminen ei ole kiinnostanut taas vaihteeksi pätkääkään. Ruuan tekeminenkin on ollut prioriteettilistan häntäpäässä. En ole kuollaksenikaan halunnut ostella miljoonaa eri raaka-ainetta ja pilkkoa niitä tuntitolkulla saadakseni ruokaa itselleni. Olen siis tyhjennellyt kaappeja ja syönyt usein jotain, mitä ei kannata julkisesti repostella; se ei ole kaunista katseltavaa, eikä hyvää maistettavaa.

Onneksi kipeänä ollessani on ollut aikaa selailla netin ruokamaailmaa ja saada inspiraatiota uusiin makumaailmoihin ja tällä kertaa todella yksinkertaisista aineksista!

Lihaa en ole tehnyt pitkään aikaan, joten nyt päätin syödä possua (en kuitenkaan raaskinut ostaa luomua, snif!) Tämän ruuan valmistaminen vie vain hetken ja siihen tulee vain muutamaa raaka-ainetta. Pilkkominen on tämänkin ruuan eniten aikaa vievä osuus, mutta kun pilkottavia ei ole miljoonaa erilaista, sen jaksaa tehdä ihan tyytyväisenä. Reseptin löysin täältä.

Tylsällä veitsellä ei saanut kovin ohuita viipaleita.
Ainekset valmiiksi pilkottuna.
Osa purjosta säästetään ruokaan lisättäväksi
vasta kypsennyksen jälkeen.

Paistaminen erittäin kuumalla pannulla nopeasti.

Kiinalainen possu n. kolmelle

  • 400 g possunsuikaleita (itse käytin ulkofilettä, jonka paloittelin ohuiksi viipaleiksi)
  • 1 purjo suikaloituna ohuiksi paloiksi (säästä purjosta n. 4cm pätkä lisättäväksi ruokaan vasta kypsennyksen jälkeen)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • parin sentin pala tuoretta inkivääriä pieneksi hienonnettuna
  • porkkana ohuiksi suikaleiksi leikattuna
  • 2-3 rkl oliiviöljyä (ja voita)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kalakastiketta (ei pakollinen)
  • maissitärkkelystä (2 tl tärkkelystä sekoitettuna 2:een rkl vettä)
  • suolaa ripaus

Tee esivalmistelut (pilko vihannekset, valkosipuli, inkivääri, tee maissitärkkelysneste). Kuumenna wokkipannu erittäin kuumaksi. Laita pannulle öljy (ja voi) ja lisää lihat ja tuoreet aineet (purjo, porkkana, inkivääri, valkosipuli). Kääntele, kunnes lihat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää soija- ja kalakastike, suola ja maissitärkkelys. Sekoittele ja siirrä tarjoiluastiaan. Lisää vielä sivuun jätetyt purjonpalat ruokaan ja tarjoile heti. 

Loraus soijakastiketta lautaselle tuo hyvän lisän annokseen.

1 kommentti:

  1. Abide by this every day until the mole disappears.
    Close to 1 out of every 2 Individuals has skin tags.

    my web site - dermatend coupon

    VastaaPoista