lauantai 18. elokuuta 2012

Chili

chiliä ja salaattia

Tässä on hyvä nopea ruoka niihin hetkiin, kun haluaisi vain heittää ainekset pannuun, mutta syödä jotain maistuvaa. Vanha tuttu Chili con carne, omilla pienillä muutoksilla höystettynä, tottakai. 

Reseptiin sain inspiraationi täältä.


Oma suosikkityylini: kerralla laitettavat
mausteet omaan kippoon
Kikherneet paistuvat voissa ja saavat pinnalleen hieman chiliä
Jauheliha odottaa tomaattimurskaa ja muita aineita

Ainekset

  • 400 g naudanjauhelihaa (itsellä oli vain sika-nautaa ja toimi yhtä hyvin)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • puolikas chili (jos haluaa potkua)
  • 400 g purkki kikherneitä (tähän käy myös kidneypavut tai valkoiset pavut tms.)
  • 400 g tomaattimurskaa
  • yrttejä oman maun mukaan (tähän sopii tuoreena ja kuivattuna hyvin ainakin basilika, timjami ja oregano)
  • 1 tl viinietikkaa (oli valittavana väkiviinaetikka ja riisiviinietikka, joten valitsin jälkimmäisen)
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl chilijauhetta
  • ripaus cayannepippuria (jos haluaa) 
  • suolaa
  • pippuria

Pilkottuani kippoon sipulin ja valkosipulin, yrtit ja chilin, paistoin kuumalla pannulla kikherneet voissa. Ripottelin niihin hieman chilijauhetta ja suolaa. Sitten kikherneet pois pannulta ja jauheliha paistumaan. 

Kun jauheliha on hieman ruskistunut, lisätään pannulle sipuli, valkosipuli, chili ja yrtit ja annetaan niiden pehmetä hieman. Sen jälkeen pannulle lisätään loput aineet: kikherneet, tomaattimurska, viinietikka, kuminansiemenet, chilijauhe, cayannepippuri, suola ja pippuri ja annetaan hautua hiljaisella lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia. Ja ta-daa, ruoka on valmista!

Lisukkeeksi sopii hyvin riisi tai peruna, itse söin chilin lusikalla, kuin keiton ja söin lisukkeena avokadosalaattia. Tässä ruuassa on kivasti potkua, joten piimä sopi ruokajuomaksi kivasti pehmentämään chilin puraisua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti