tiistai 28. elokuuta 2012

Luonnon kosmetiikkaa vai luonnonkosmetiikkaa?

Purkkisirkus

Suunnilleen samoihin aikoihin kun lopetin viljojen "käytön", kiinnostuin enemmänkin elämäntapojen muutoksesta. Minut valtasi sekopäinen halu ympäröidä itseni kaikella luonnonmukaisella. Ruuastani halusin tietenkin lisäaineetonta ja mahdollisimman vähän jalostettua, hiuksiani värjäsin vain hennalla ja pyykkini pesin pesupähkinöillä. Innostukseni vaihtelee kausittain, mutta luonnonkosmetiikka on tullut jäädäkseen. Se on kuitenkin ollut alusta asti hankala lähestyttävä: mitä oikein haluan iholleni ja hiuksiini tunkea?


Tähän merkkiin luotamme?

Teollisuus ei ole aikaillut, kun se on huomannut kosmetiikan suurkuluttajien siirtyvän pikkuhiljaa luonnonkosmetiikan käyttäjiksi. Eko-sertifikaatillisia purkkeja ei tarvitse etsiä enää vain luontaistuotekaupoista, vaan isot myymäläketjut, jopa marketit tarjoavat hyllyillään ennen vain "hippimyymälöistä" löytyviä luomupurkkeja. 

Mutta kuinka käy hipille, kun hän huomaa olevansa valtavirtaa? Hän siirtyy "HooCee-kamaan".

Rakastan kyllä purkkeja, voisin viettää tunteja tutkimassa luonnonkosmetiikan nettikauppoja ja käyttää kuukaudessa satoja euroja teollisuuden keksimiin tarpeisiini. Silti, aina säännöllisin väliajoin, aivojeni takaosassa sykkii osanen, joka kaipaa eroon kaikista kosmetiikkateollisuuden tarjoamista ratkaisuista. Se osanen kertoo, kuinka ihanaa olisi juosta niityllä paljain jaloin ja kylpeä kamomillavedessä, ilman huolia juurikasvusta tai silmien ympärille kerääntyvistä rypyistä.


Älä käytä keholle mitään, mitä et voisi syödä.
Välillä minuun iskee vimma, jolloin haluan päästä eroon kaikista purtiloistani. Kuinka elämä olisikin halppoa, kun reissuun lähdettäessä tarvitsisi oikeasti pakata vain se hammasharja. Hampaat ja hiukset voisi pestä suolalla ja sitä samaa tavaraa voisi liottaa kasvovedeksikin. Talven kuivalle iholle voisi laittaa helpotukseksi oliivi- tai kookosöljyä ja kasvonaamioksi sekoittaa hunajaa ja yrttejä.

Innostukset tulevat ja menevät ja välillä haluaa päästä helpolla. Luonnonkosmetiikka on kuitenkin muuttanut talouteeni pysyvästi. Se, ilmestyykö se purtiloina KICKSistä vai koivunlehtinä lähimetsästä, tulee varmasti vaihtelemaan vielä monta kertaa.

sisäisesti ja ulkoisesti
(hemmottelu)tarpeen vaatiessa 

flunssan- ja kauneudenhoitoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti