tiistai 7. elokuuta 2012

Paahtokanaa


Kuten sanottu, ruoka valtaa ajatukset yhä useammin. Kulinaariset kokemukset säilyvät muistoissa pitkään ja reissuista muistaa sen, mitä söi.

Löydettyäni mahtavan ruokasivuston gojee.comin, on ruokapöytään eksynyt mitä herkullisempia elämyksiä ympäri maailman.

Tänään listalla oli paahtokanaa, tuttavallisemmin roasted chickeniä, jonka reseptin löysin osoitteesta: http://www.gojee.com/food/links/flat-roasted-chicken.

Fileet paistetaan ja siirretään uuniin

Fileiden ollessa uunissa tehdään öljypohjainen kastike

Anna kanan välillä levätä
Tee jumalainen kastike
Nauti!

Ainekset:


  • marinoimattomia broilerinfileitä  (ohjeessa kokonainen broileri) Tähän ruokaan sopisivat myös maustamattomat kanankoivet (halpaa ja hyvää)
  • suolaa
  • pippuria
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • n. 2 rkl voita
  • 3 rkl puristettua sitruunamehua
  • n. 1 rkl kuivattua tai tuoretta chiliä
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna


Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuivaa kanafileet talouspaperilla ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Lämmitä uuninkestävä pannu/vuoka tulikuumaksi hellalla. Laita pannulle ruokalusikallinen öljyä ja ruokalusikallinen voita ja aseta kanafileet sille mahdollinen nahkapuoli alaspäin. Anna fileiden paistua n. 3 minuuttia, jonka jälkeen käännä fileet ympäri ja ota pannu hellalta. (Fileiden värin pitäisi nyt olla houkuttelevan kullanruskea!) Laita vuoka suoraan uuniin ja anna niiden olla uunissa 15-20 minuuttia. Jos käytät lämpömittaria, tulisi kanan olla sisältä n. 70-asteista.

Kanan ollessa uunissa, tee kastike. Sekoita astiassa 3 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunamehua, chilit, valkosipulimurskat ja ripaus suolaa.

Nosta kanat folion sisään lepäämään kymmeneksi minuutiksi. Lisää pannulle jääneeseen liemeen noin ruokalusikallinen voita ja rkl sitruunamehua.

Laita kanat takaisin pannuun ja kaada niiden päälle jo tehty öljyinen kastike. Tarjoa heti!

Lisukkeeksi salaattia, riisiä, perunaa, mitä vain. Mitä tahansa, johon saat imeytettyä mahdollisimman paljon kastiketta, sillä se on I-HA-NAA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti