torstai 16. elokuuta 2012

Yrttilohi

Aineet.
Jee, vihdoin loppui kanaputki ja Lidlistä tarttui mukaan lohta. Tämä ruoka on ihana, kun se on melko yksinkertainen, mutta kuitenkin siinä on upeat, voimakkaat maut! Mennään suoraan asiaan ja tehdään ruokaa.

Yrttilohi

  • lohta
  • tuoreita yrttejä (ainakin basilikaa, tähän loheen tuli basilikaa, timjamia, sitruunamelissaa, rosmariinia)
  • n. 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • sitruunanmehua loraus
  • suolaa
  • pippuria
  • fetajuustoa
Ainekset mortteliin
Näyttää kammoällöltä, maistuu ihanalta
Ensin tehdään yrttikuorrutus. Laita yrtit, oliiviöljy, valkosipulit, sitruunamehu, suola ja pippuri mortteliin ja jauha tahnaksi. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja laita lohi siihen nahkapuoli alaspäin. Levitä yrttitahna lohen päälle ja murusta fetajuustoa vielä lohen päälle. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Jukurttikastike

  •  3 dl maustamatonta jukurttia
  • sitruunamehua
  • tilliä
  • suolaa
  • pippuria
 Sekoita kaikki aineet keskenään.


Levitä tähän


Lisää fetat.
Yrtit täältä
Tämä lohi syötiin mozzarella-salaatin kanssa.

    Yrttikuorrutettua lohta, jukurttikastiketta, salaattia

3 kommenttia:

  1. retale nam nam nam mitä lohta!!!!

    VastaaPoista
  2. ainii ja toi kommentinvalvontatesti (kirjota näkemäsi kaksi sanaa) saa aika hyvin kommentoijat kaikkoomaan. on niin pirun vaikee saada mitään menee läpi tosta seulasta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentista! Enpä tiennyt minulla mitään seulaa olevankaan :) Yritän poistaa sen, sillä jopa roskakommentit on tervetulleita!

    Niin ja tuo lohi on kyllä niin hyvää, että täytyy tehdä sitä piakkoin uudestaan!

    VastaaPoista